Pošljite nam račune o preteklih prodajah

Pomagajte nam vzpostaviti urejen in mednarodno primerljiv likovni trg, ki bo vzpodbudil prodajo domačih slovenskih umetnikov. V zgodovini slovenskega likovnega trga, ki obstaja že več 100 let, še ni bilo storitve, kot je ARTINDEX, saj doslej še nihče ni začel sistematično zbirati prodajnih računov za celotno minulo obdobje, enako teh podatkov ni še nihče obdelano predstavil na enem mestu. Podatke za nazaj lahko pridobimo izključno z vašo pomočjo, za kar vam bomo zelo hvaležni.

Zakaj so vaši podatki zelo pomembni?
  • Osnova naše storitve so kakovostni podatki o doseženih prodajnih cenah umetniških del. Da lahko dobimo vpogled v dogajanje na trgu v preteklosti, potrebujemo račune o preteklih prodajah umetnin. Če ste v bližnji ali daljni preteklosti vi, vaši sorodniki, prijatelji ali vaše podjetje kupili umetniška dela slovenskih avtorjev, vas prosimo, da nam pošljete kopijo izdanega računa in po možnosti fotografijo umetniškega dela za podrobnejše informacije. Tudi če gre za star račun, ki je v ukinjenih valutah, ga pošljite ­– teh podatkov bomo še bolj veseli, saj bodo omogočali vpogled v daljno zgodovino slovenskega umetniškega trga in cen v določenem obdobju. Pri poslanih računih lahko podatke o kupcu na računu prekrijete, saj teh kontaktnih podatkov ne obdelujemo in ne shranjujemo, saj nas ne zanimajo.
  • S poslanim računom evidentirate prodajo umetnine in zagotovite sledljivost prodaje ter hrambo dokumentacije, kar vam bo v prihodnosti omogočalo lažjo prodajo zaradi evidentirane provenience in morda povečalo vrednost umetniškega dela.
  • Če ste umetnik, galerist, muzej in imate pri sebi v arhivu kopije izdanih računov za celotno ali določeno obdobje ustvarjanja ali poslovanja za nazaj, vas prosimo, da nam te podatke posredujete in da jih v omejenem obsegu po dogovoru objavimo in predstavimo zainteresiranim uporabnikom.
  • Za večje število poslanih računov vas bomo nagradili z brezplačnim tedenskim ali mesečnim dostopom do podatkov ARTINDEX ali s srebrno letno člansko kartico kluba zbirateljev Galerije in dražbene hiše SLOART.
Račune nam pošljite na e-naslov racuni@artindex.si

Če imate fotografijo in dodatne podatke o umetnini, jih priložite, če niso razvidni iz računa. Fotografijo ter naziv umetnine potrebujemo za natančnejši vpis podatkov in ju ne bomo objavili na spletni strani.

Račune lahko pošljete na e-naslov racuni@artindex.si ali anonimno oddate preko spodnjega obrazca. Vnos e-naslova ni obvezen in ga ne bomo shranili ali objavili. E-naslov potrebujemo za primer, da bi potrebovali dodatne informacije glede vpisa računa v ARTINDEX.

Pošljite nam račune preko obrazca