Poslanstvo in vizija Agencije ARTINDEX

Poslanstvo Agencije ARTINDEX je z inovativnimi in tradicionalnimi pristopi urediti področje slovenskega umetniškega trga, cenitev umetnin in vrednotenje trga ter strankam ponuditi celovite storitve in vrhunsko uporabniško izkušnjo z umetnostjo.

Vizija Agencije ARTINDEX je postati najpomembnejša in zaupanja vredna neodvisna agencija za raziskovanje in analiziranje umetniškega trga v Sloveniji. Naš cilj je do leta 2025 ustvariti mednarodno primerljiv likovni umetniški trg, ki bo deloval na temeljih transparentnosti, etičnosti, poštenosti, strokovnosti in zaupanja.

Strokovni pristop in poštenost naših zaposlenih in zunanjih strokovnih partnerjev se odraža v zaupanju naših številnih obstoječih in vedno več novih strank.

Agencijo sestavljajo strokovni svet s področja umetnosti in direktor agencije.

Strokovni svet Agencije ARTINDEX

Strokovni svet Agencije ARTINDEX bo sestavljen do konca leta 2020. Sodeloval bo pri strokovnih nalogah ter pripravi meril in seznama 100 najpomembnejših slovenskih umetnikov.

Direktor Agencije ARTINDEX

MMag. Damjan Kosec je ustanovitelj Agencije ARTINDEX ter ustanovitelj in direktor Galerije in dražbene hiše SLOART. Damjan je magister znanosti s področja računalništva Fakultete za računalništvo in informatiko v Ljubljani in magister znanosti s področja menedžmenta elektronskega poslovanja. Na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani opravlja doktorski študij s področja uporabe umetne inteligence za priporočanje umetniških del glede na interese, želje in potrebe stranke.

Damjan je velik ljubitelj sodobne umetnosti in podpornik številnih mladih vrhunskih in talentiranih umetnikov. Ima dolgoletne izkušnje na slovenskem umetniškem trgu s prodajo in nakupom umetniških del ter z izvedbo številnih vrhunskih projektov, recimo razstave v Predsedniški palači Republike Slovenije.

Damjan je strokovnjak za področje digitalne prodaje, marketinga in digitalne preobrazbe, saj je v zadnjih 17 letih sodeloval pri več kot 50 velikih projektih za večino največjih trgovskih in storitvenih podjetij v Sloveniji.

MMag. Damjan Kosec

magister znanosti računalništva

magister znanosti e-poslovanja

direktor

Podporniki Agencije ARTINDEX

Strokovni in finančni podporniki Agencije ARTINDEX so Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Evropska unija preko evropskega sklada za regionalni razvoj in Center za kreativnost. Predmet projekta so nepovratne spodbude za razvoj inovativnih projektov in podjetij s področja KKS, razvoj novih izdelkov, storitev in procesov pri prijaviteljih ter vzpodbujanje močnejšega sodelovanja med KKS in gospodarstvom. EU skladi

Za razvoj nove inovativne storitve ARTINDEX s katero bomo povečali preglednost umetniškega trga in povečali prodajo umetnin slovenskih likovnih umetnikov in do leta 2025 vzpostavili mednarodno primerljiv likovni umetniški trg, ki bo deloval na temeljih transparentnosti, etičnosti, poštenosti, strokovnosti in zaupanja, bomo prejeli sofinanciranje v višini 40.000 EUR.